Waar herinneringen ontstaan

The Dutch 1000

×
Ga terug naar het overzicht

DFL motorbegeleidingsteam rijdt ‘the Dutch 1000’

Onze vrijwilligers van het motorbegeleidingsteam hebben een passie voor motorrijden en het goede doel. De keuze om the Dutch 1000 te gaan rijden om donaties op te halen voor stichting Drive for Life was daarom snel gemaakt. 

Wat is the Dutch 1000? 

The Dutch 1000 is een door vrijwilligers opgezet evenement voor motorrijders die ervan houden lange afstanden te rijden. Tijdens het evenement wordt er een route van 1000 km gereden binnen 24 uur zonder over snelwegen te rijden.

Het evenement wordt georganiseerd door stichting the Dutch 1000 welke is opgericht in 2018. In 2019 vond de eerste rit plaats met 6 deelnemers. Er kan gekozen worden tussen een rit van 300, 700 en 1000 kilometer. Dit jaar reden er meer dan 400 motorrijders mee over verschillende afstanden. Onze eigen Jorik Blenkers, Arno Broersma en Bas Boelhouwer reden de 1000 kilometer. 

Rijden voor het goede doel

In een eerdere blog heb je kunnen lezen over het motorbegeleidingsteam van stichting Drive for Life. Alle leden van het motorteam zijn als vrijwilliger aan de stichting verbonden en zijn stuk voor stuk ook ambassadeurs voor de stichting. 

Veel rijders zetten zich als ambassadeur niet alleen in als motorrijder maar ondersteunen de stichting bijvoorbeeld ook door aandacht voor het goede doel op social media. Bijvoorbeeld door het delen van berichten of door zelf oproepen te doen voor hulp in volgende ritten. Jij kunt ons ook helpen door ons te volgen op facebook, instagram en/of Linkedin

Op vrijdag 8 Juli vertrokken Jorik Blenkers, Arno Broersma, Bas Boelhouwer en Marinel Fransen naar Camping de Hei in Siebengewald om donaties op te halen voor de stichting. Het zou een korte nacht worden want de dag erna stond het vertrek al om 06:30 gepland. 

Zaterdag 9 juli klonk uiteindelijk om 06:48 het startschot en stapten Jorik, Arno en Bas op de motor om de 1000 kilometer te rijden. Net als de dag ervoor zette Marinel zich weer in als ambassadrice voor de stichting door deelnemers en toeschouwers te enthousiasmeren voor Drive for Life en donaties op te halen. 

1000 kilometer op de motor 

Om 06:30 klonk het startschot voor een rit over 1000 kilometer in heel Nederland. Deze afstand moest binnen 24 uur worden afgelegd en daarbij mocht niet over snelwegen gereden worden. Onderweg moest er afgestempeld worden bij een stempelpost en was er gelegenheid om een hapje en drankje te doen voordat er weer verder werd gereden. 

Tijdens de pitstops trokken de motoren van het motorbegeleidingsteam veel bekijks. Dat is ook niet gek want Arno en Bas hadden twee prachtige BMW R 1200 RT motoren aangeschaft en helemaal in de huisstijl van Drive for Life laten wrappen (zie foto). 

De heren hebben de rit voltooid in iets meer dan 21 uur en hiermee via een actie op GoFundMe een paar honderd euro aan donaties opgehaald voor het goede doel. Marinel heeft daar ook nog eens een mooi bedrag aan toegevoegd met haar actie aan de finishlijn. We zijn onze helden van de stichting enorm dankbaar voor hun inzet op deze dag

Jouw actie is nodig! 

Het succes van de stichting is afhankelijk van sponsoren en giften door donateurs. We stellen het dan ook op prijs als je een donatie wilt doen middels onderstaande knop. 

Ik wil doneren!

Wil je graag een keer meer rijden als chauffeur of wil je zelf een rit aanvragen voor een groep kinderen kijk dan even op de homepage. 

Ga terug naar het overzicht

Drive For Life

Onze premium partners

Hoe werkt het?

Aanvragen

Aanvragen

Ken jij een kind dat het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Neem dan nu contact met ons op!

Sponsoring

Sponsoring

Onze stichting is afhankelijk van donaties. Vindt u ook dat elk kind het verdient om gezien te worden? Doneer dan nu.

Beleving

De belevenis

Speciaal voor onzichtbare kinderen organiseren we een onvergetelijke dag en creëren we voor hen een blijvende herinnering.

Herinneringen

Herinneringen

Om ervoor te zorgen dat de kinderen ook een tastbare herinnering, wordt de dag speciaal voor hen vastgelegd.

Neem contact op

Heeft u vragen? Wilt u zich opgeven als vrijwilliger of een donatie doen? Neem contact met ons op.

Neem contact op