Waar herinneringen ontstaan

Veelgestelde vragen

×

Alles rondom de kids

Voor wie zet Stichting Drive for Life zich in?
Wij zetten ons in voor onzichtbare jeugd. Onzichtbare jeugd zijn kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar, met uitzonderingen daargelaten, die in welke vorm dan ook hulp/zorg of steun ontvangen.
Kan ik mijn kind zomaar aanmelden?
U kunt altijd contact met ons opnemen. Echter is het zo dat wij primair voor instanties en verwijzers rijden. Individuele ritten kunnen alleen bij hoge uitzondering worden georganiseerd.

Praktisch om te weten

Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Jazeker! Wij kunnen alle hulp gebruiken om voor deze kinderen een onvergetelijke dag te creëren. Neem gerust contact met ons op.
Hoe word ik partner van Stichting Drive for Life?
Wilt u partner worden van onze stichting? Neem contact met ons op. Dan bespreken wij de mogelijkheden en kijken we wat u kunt betekenen voor onze stichting.
Hoe worden donateurs geïnformeerd over alle inkomsten en uitgaven?
Wij brengen ieder jaar een online jaarverslag uit. In dit verslag staat hoeveel gelden er zijn geworven, waar we dit geld aan hebben besteed en welke activiteiten we hebben ondernomen.
Wie zorgt er voor begeleiding voor de kinderen?
Iedere chauffeur krijgt één kind toegewezen. De motorrijders ontfermen zich over de chauffeurs en de verkeersveiligheid tijdens de ritten. Op deze manier krijgt ieder kind te maken met één persoon die zich volledig op het kind en het rijden kan focussen. Vooraf, tijdens de pauze en achteraf zijn de echte begeleiders van de kinderen aanwezig.
Welke donatiemogelijkheden zijn er?
Wij hebben verschillende mogelijkheden om te doneren. U kunt kiezen uit een eenmalige gift, een periodieke gift of belastingvrij schenken. U kunt zelf bepalen hoe en hoeveel geld u wilt doneren. Wij zijn blij met iedere donatie. U kunt bij ons doneren via onze donerenpagina.

Handig voor de chauffeurs

Hoeveel ritten worden er ieder jaar gereden?
Het aantal gereden ritten is afhankelijk van de aanmeldingen. Ons streven is om minimaal 8 ritten per jaar te organiseren. Verwijzers en andere instanties kunnen altijd contact opnemen zodat wij kunnen kijken of we extra ritten kunnen plannen. Past het niet? Dan komen we graag het jaar daarna langs.
Wat zijn de eisen voor een chauffeur?
Vindt u het hartstikke leuk om eens een dag op pad te gaan om een kind een onvergetelijke dag te bezorgen? Bent u in bezit van een B-rijbewijs en heeft u een bijzondere bolide? Meld u dan nu aan en word chauffeur.
Kan ik mij ook aanmelden als chauffeur zonder eigen auto?
Nee, helaas niet. U heeft echt een eigen, exclusieve auto nodig.
Wat voor auto’s mogen er meerijden?
Wij streven erna te rijden met enkel exclusieve auto’s. Denk aan auto’s van het merk Porsche, Ferrari, BMW, Mercedes, McLaren, Bentley, Rolls Royce, et cetera. Het is niet dat wij andere auto’s niet leuk genoeg vinden, maar wij willen deze kinderen iets extra’s geven op onze evenementdagen.
Horen de motorrijders bij Drive for Life?
Ja. Het is een eigen motorteam van Drive for Life.

Overig

Wanneer is Drive for Life opgericht?
Drive for Life is in 2021 opgericht.
Werken bij Stichting Drive for Life betaalde krachten?
Nee. Wij werken alleen met vrijwilligers. Een aantal van onze vrijwilligers ontvangen een vrijwilligersbijdrage als zij minimaal 80% van alle evenementen inzetbaar zijn geweest. Dit geld niet voor de chauffeurs. De chauffeurs zetten zich volledig belangeloos in en betalen de brandstof uit hun eigen zak. Wilt u zich opgeven als vrijwilliger? Neem contact met ons op.
Bieden jullie ook stageplekken aan?
Op dit moment bieden wij geen stageplekken aan. Wij werken uitsluitend met vrijwilligers. Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neem gerust contact met ons op.

Andere vraag?

Staat uw vraag er niet tussen? We staan u graag te woord.

Neem contact op

Drive For Life

Onze premium partners

Hoe werkt het?

Aanvragen

Aanvragen

Ken jij een kind dat het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Neem dan nu contact met ons op!

Sponsoring

Sponsoring

Onze stichting is afhankelijk van donaties. Vindt u ook dat elk kind het verdient om gezien te worden? Doneer dan nu.

Beleving

De belevenis

Speciaal voor onzichtbare kinderen organiseren we een onvergetelijke dag en creëren we voor hen een blijvende herinnering.

Herinneringen

Herinneringen

Om ervoor te zorgen dat de kinderen ook een tastbare herinnering, wordt de dag speciaal voor hen vastgelegd.

Neem contact op

Heeft u vragen? Wilt u zich opgeven als vrijwilliger of een donatie doen? Neem contact met ons op.

Neem contact op