Waar herinneringen ontstaan

Interview: Vertrouwenscontactpersoon

×
Ga terug naar het overzicht

Interview met Herman Mossink

Kun je iets vertellen over wat je doet?

Als vrijwillig coach van alledag ben ik aangesloten bij Stichting Raster in Deventer. Daarnaast ben ik dialoogbegeleider en heb ik 2 jaar meegedraaid in internationale schakelklassen waar veel kinderen uit Syrië werden geplaatst als gevolg van de oorlog.

“Ik help mensen het beste uit zichzelf te halen en zet mij graag in voor mensen die dat nodig hebben.”

Hier krijg ik energie van en heeft er voor gezorgd dat ik binnenkort start als begeleider op een woongroep bij Pluryn, vestiging De Beele in Voorst.

Hoe ben je met Stichting Drive For Life in aanraking gekomen?

Een kapotte BMW resulteerde in de aanschaf van een Kawasaki GTR. Een oproep op het GTR-forum op Facebook wakkerde vervolgens mijn enthousiasme aan voor Drive For Life en inmiddels zet ik mij sinds 2022 in als motor beroeps verkeersregelaar voor Drive For Life. Dit voelt zo goed dat ik nu de stap heb gemaakt om ook als vertrouwenscontactpersoon (VCP) voor de stichting op te treden.

Wat is een vertouwenscontactpersoon?

Drive For Life heeft veiligheid voor haar deelnemers en vrijwilligers hoog in het vaandel staan. Niet alleen in het verkeer maar binnen de hele organisatie voor iedereen die direct of indirect betrokken is, zijn wij een voorbeeld voor veel andere stichtingen.

Veiligheid en vertrouwen vormen de basis voor een prettig werkklimaat, of dat nou betaald werk of vrijwilligerswerk is maakt in mijn ogen geen verschil. Een ogenschijnlijk leuke en goedbedoelde opmerking kan kwetsend of bedreigend overkomen en/of gedrag kan als onveilig worden ervaren. Een verzoek kan als een dwingende, niet te weigeren opdracht worden opgevat en dan is het belangrijk dat het bespreekbaar wordt gemaakt.

Waarvoor kunnen mensen bij mij terecht? Uiteraard zijn de strafrechtelijke issues zoals discriminatie en seksueel misbruik of pesten en agressie vormen van ontoelaatbaar en grensoverschrijdend gedrag.

Deze issues zijn niet de enige die bespreekbaar moeten kunnen zijn; de onderwerpen zijn niet limitatief en altijd subjectief. Iedereen bepaalt zelf wat als grensoverschrijdend gedrag ervaren wordt en dat is ook altijd bespreekbaar met de vertrouwenscontactpersoon. Twijfel dus nooit of je er goed aan doet om contact met mij op te nemen. Jouw eigen gevoel is reden genoeg om iets aan te kaarten.

Hoe ben je te bereiken?

Het klinkt raar, maar eigenlijk hoop ik overbodig te zijn als vertrouwenscontactpersoon. Als het toch nodig mocht zijn is het belangrijk te weten dat alle gesprekken volledig vertrouwelijk zijn. Je kunt mij bereiken via e-mail op herman@driveforlife.nl of telefonisch op 06-289 477 99.

Ga terug naar het overzicht

Drive For Life

Onze premium partners

Hoe werkt het?

Aanvragen

Aanvragen

Ken jij een kind dat het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Neem dan nu contact met ons op!

Sponsoring

Sponsoring

Onze stichting is afhankelijk van donaties. Vindt u ook dat elk kind het verdient om gezien te worden? Doneer dan nu.

Beleving

De belevenis

Speciaal voor onzichtbare kinderen organiseren we een onvergetelijke dag en creëren we voor hen een blijvende herinnering.

Herinneringen

Herinneringen

Om ervoor te zorgen dat de kinderen ook een tastbare herinnering, wordt de dag speciaal voor hen vastgelegd.

Neem contact op

Heeft u vragen? Wilt u zich opgeven als vrijwilliger of een donatie doen? Neem contact met ons op.

Neem contact op