Rijden voor het goede doel: zwerfjongeren in Apeldoorn

Rijden voor zwerfjongeren in Apeldoorn

×
Ga terug naar het overzicht

Rijden voor het goede doel: zwerfjongeren in Apeldoorn

Wist je dat er meer dan 300 zwerfjongeren zijn in Apeldoorn? Een schokkend aantal! Gelukkig zijn er mensen als Marco Betman die zich inzetten voor het welzijn van deze kwetsbare jongeren. Marco vond zijn weg naar onze stichting en vroeg een rit aan om ze een mooie dag te bezorgen. Wat een mooie belevenis is het weer geworden! 

Verzamelen bij wegrestaurant de Kar

Voor deze rit verzorgde wegrestaurant de Kar zowel de start, lunch als finish. Rond 09:00 arriveerden de eerste vrijwilligers op de parkeerplaats. Normaal gesproken is de opbouw een grote logistieke operatie met het neerzetten van tafels, zetten van koffie en broodjes maken. Dit keer bleef het echter beperkt tot het neerzetten van statafels en vlaggen. De Kar zorgde voor de rest. 

Zoals gebruikelijk voor iedere rit verkende het motorteam voor de laatste keer de route van de dag terwijl ondertussen de eerste chauffeurs in hun bolides arriveerden. Het maakt niet uit hoe vaak je al bij een rit bent geweest, het geeft iedere keer weer vlinders in je buik als je in de verte de eerste auto’s hoort aankomen rijden met hun fantastische motorgeluiden.

Drive for Life verbindt

Bij iedere rit die wordt georganiseerd wordt er een beroep gedaan op vrijwilligers, donateurs en het bedrijfsleven. Ook voor de rit in Apeldoorn hadden diverse bedrijven zich gemeld om een steentje bij te dragen. Zo was er voor de deelnemende jongeren bijvoorbeeld vervoer nodig om van en naar het wegrestaurant te komen. 

Na het lezen van onze oproep om de deelnemers van en naar het wegrestaurant te brengen nam Eper Taxi Centrale direct contact met ons op. Zij vervoerden de jongeren heen en terug naar het restaurant aan de start en einde van de dag.. Ook de goodiebags die de jongeren aan het einde van de dag mee kregen waren goed gevuld door lokale bedrijven. Dat is de impact die Drive for Life graag wil maken; een blijvende herinnering!

Lunchtijd

Na het eerste deel van rit kwamen het motorteam, chauffeurs en deelnemers weer terug bij restaurant de Kar. Een goed verzorgde lunch in de vorm van broodjes met beleg, broodjes kroket en een drankje naar keuze werden uitgeserveerd door het personeel van het restaurant samen met onze eigen vrijwilligers. 

Onder het genot van een hapje en drankje waren de deelnemende jongeren druk bezig met het plannen van de 2e deel van de rit. Zoals gebruikelijk wisselen de deelnemers na het eerste deel van de rit om het laatste deel in een andere auto mee te rijden. Nadat iedereen had gegeten en verhalen had uitgewisseld was het tijd om weer in de auto te stappen voor het laatste deel van de rit.

Finish

Het laatste deel van de rit voerde de stoet over pittoreske landweggetjes rondom Apeldoorn. Het was heerlijk weer en het zonnetje liet zich dan ook goed zien. Cabrio’s reden met het dak ingeklapt terwijl het motorteam er zoals altijd voor zorgde dat de stoet zonder stoppen door kon rijden. Het nieuws dat de stichting voor het goede doel reed had zich inmiddels verspreid wat zorgde voor een hoop enthousiaste mensen langs de route die ons aanmoedigden. 

De rit eindigde weer waar hij aan het begin van de dag begon; bij wegrestaurant de Kar. Zoals bij iedere rit liepen de deelnemende jongeren rond met een big smile op hun gezicht. Het was ons weer gelukt om jongeren, die in een soms uitzichtloze situatie zitten, voor een dag even een mooie dag te bezorgen!

Aftermovie

Wil je een indruk krijgen van hoe de dag van een rit eruit ziet. {Naam maker} hebben een mooie video gemaakt waarin de hele dag is vastgelegd. 

Jouw actie is nodig! 

Het succes van de stichting is afhankelijk van sponsoren en giften door donateurs. We stellen het dan ook op prijs als je een donatie wilt doen middels onderstaande knop.

Ik wil doneren!

Wil je graag een keer meer rijden als chauffeur of wil je zelf een rit aanvragen voor een groep kinderen kijk dan even op de homepage. 

Ga terug naar het overzicht

Drive For Life

Onze premium partners

Hoe werkt het?

Aanvragen

Aanvragen

Ken jij een kind dat het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Neem dan nu contact met ons op!

Sponsoring

Sponsoring

Onze stichting is afhankelijk van donaties. Vindt u ook dat elk kind het verdient om gezien te worden? Doneer dan nu.

Beleving

De belevenis

Speciaal voor onzichtbare kinderen organiseren we een onvergetelijke dag en creëren we voor hen een blijvende herinnering.

Herinneringen

Herinneringen

Om ervoor te zorgen dat de kinderen ook een tastbare herinnering, wordt de dag speciaal voor hen vastgelegd.

Neem contact op

Heeft u vragen? Wilt u zich opgeven als vrijwilliger of een donatie doen? Neem contact met ons op.

Neem contact op