Waar herinneringen ontstaan

Opkikker voor de jongeren van Dtown

×
Ga terug naar het overzicht

Opkikker voor de jongeren van Dtown (Raster) in Deventer

Na de rit in Bornerbroek reed de stichting afgelopen weekend in Deventer om jongeren van Dtown een opkikker te geven. Dtown is een initiatief van Raster met als doel het welzijn van de jongeren in de stad te vergroten. 

In deze blog:

Opkikker voor de jongeren van D-town

Startpunt: Piet van Donkplein

Het is zaterdagochtend, de zon staat net een uur te stralen wanneer de motorrijders vanaf het Piet van Donkplein vertrekken voor hun laatste verkennende rondje. Dit keer leidt de route de deelnemers vanaf Deventer binnendoor langs uitgestrekte akkers naar sportcentrum Papendal. Papendal is dé thuisbasis voor alle Nederlandse topsporters. Buiten dat het een prachtig sportcentrum is, is het daarmee ook een hele inspirerende plek. 

Nadat de motorrijders al zijn vertrokken komen de eerste vrijwilligers rond 09:00 aan. Op een grote parkeerplaats naast Ijsbaan – en Zwemparadijs de Scheg worden de vrijwilligers gebriefd waarna ze direct in actie springen. Met linten en pionnen worden parkeervakken afgesloten, vlaggen worden neergezet  en last minute rijdt er nog iemand heen en weer naar de Action om nog wat te kunnen improviseren. Binnen no time is alles opgezet en is er nog even snel tijd om van een ontbijtje verzorgd door Jumbo Hans Kok uit Deventer te genieten voordat de eerste auto’s arriveren.

De chauffeurs arriveren

Bij iedere rit merk je dat de vrijwilligers na het gereedmaken van de verzamelplaats met enthousiasme uitkijken naar de komst van de auto’s. Bij ieder zwaar motor – of uitlaatgeluid in de verte kijken ze vol verwachting naar elkaar en daarna weer naar de weg om te kijken welke auto als eerste aankomt. 

Rond 10:00 komt er eerste deelnemer aanrijden. Het is de vertrouwde safetycar van ESV die als eerste de parkeerplaats opdraait. Het mediateam komt direct in actie. De fotografen dirigeren de auto’s naar een lege parkeerplaats waar er een foto van auto en chauffeur wordt gemaakt. Daarna rijden de auto’s de afgezette parkeerplaatsen op om zich naast elkaar op te stellen. Het zou nog maar een uur duren voordat de bolides met de rit zouden gaan starten.

De jongeren van Dtown

Het zijn niet alleen de vrijwilligers van Drive for Life die vol adrenaline zitten en slecht hebben geslapen vrijdagnacht. Alhoewel de stoet pas om 11:00 zou vertrekken kwamen de eerste jongeren al om 09:30 aan bij de parkeerplaats. Zichtbaar enthousiast over wat nog moest komen, camera in de hand om de hele dag vast te leggen. 

“Je bent vroeg Erik?” zegt een stem tegen de allereerste jongere die wordt afgezet door zijn moeder. Het is de stem van Robin Ooms, jongerencoach bij Raster en aanvrager van de rit in Deventer. Hij heeft dagelijks te maken met jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en wilde ze met het organiseren van deze dag een welverdiende opkikker geven. Met een glimlach op zijn gezicht verwelkomde hij de deelnemende jeugd en hun begeleiders. Toen iedereen aanwezig was, was het voor iedereen tijd om een auto uit te zoeken en kon de pret beginnen!

De jongeren van D-town

De rit naar Papendal

Iets na 11:00 vertrokken de deelnemers richting Papendal. Nadat de auto’s Deventer verlieten voerde de rit over pittoreske landweggetjes naar het zuid-westen. Via Het Nationale Park de Hoge Veluwe zakte de stoet af in de richting van Arnhem. Daar aangekomen was het tijd voor een pitstop bij sportcentrum Papendal. Er werd genoten van een heerlijke lunch verzorgd door bakkerij C’est le Boulanger uit Deventer terwijl de motorrijders nog even het tweede deel van de route doornamen. Om 13:30 vertrok de stoet weer richting Deventer.

De finish

Lachende gezichten van kinderen, chauffeurs en vrijwilligers was wat je overal om je heen kon zien. Het was overduidelijk dat de rit een groot succes was. Na een bedankje van de organisatie voor iedereen die heeft bijgedragen aan de rit was er nog 1 belangrijk iets om te doen; deze vreugde vereeuwigen door middel van een groepsfoto. Het resultaat ervan zegt genoeg!

Jouw actie is nodig

Het succes van de stichting is afhankelijk van sponsoren en giften door donateurs. We stellen het dan ook op prijs als je een donatie wilt doen middels onderstaande knop. 

Ik wil doneren!

Wil je graag een keer meer rijden als chauffeur of wil je zelf een rit aanvragen voor een groep kinderen kijk dan even op de homepage.  

Ga terug naar het overzicht

Drive For Life

Onze premium partners

Hoe werkt het?

Aanvragen

Aanvragen

Ken jij een kind dat het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Neem dan nu contact met ons op!

Sponsoring

Sponsoring

Onze stichting is afhankelijk van donaties. Vindt u ook dat elk kind het verdient om gezien te worden? Doneer dan nu.

Beleving

De belevenis

Speciaal voor onzichtbare kinderen organiseren we een onvergetelijke dag en creëren we voor hen een blijvende herinnering.

Herinneringen

Herinneringen

Om ervoor te zorgen dat de kinderen ook een tastbare herinnering, wordt de dag speciaal voor hen vastgelegd.

Neem contact op

Heeft u vragen? Wilt u zich opgeven als vrijwilliger of een donatie doen? Neem contact met ons op.

Neem contact op