Waar herinneringen ontstaan

Opkikker kids Zorggoed de Zegger

×
Ga terug naar het overzicht

Drive for Life bezorgt kinderen van Zorggoed de Zegger een opkikker

Na de editie van 26 maart in Lelystad, streek Stichting Drive for Life afgelopen neer in Bornerbroek om de kinderen van Zorggoed de Zegger een opkikker te geven. Niet minder dan 55 chauffeurs hadden zich opgegeven als vrijwilliger voor dit goede doel! 

Het Zorggoed heeft een aantal vaste bewoners en verzorgt ook naschoolse opvang voor een aantal kinderen. De kinderen zijn tussen de 4 en 18 jaar die gedrags – en sociaal-emotionele problemen ervaren al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld autisme (ASS), ADHD en/of andere beperkingen. Het leek de jeugdzorgwerkers en andere begeleiders leuk om de bewoners een opkikker te geven in de vorm van een leuke dag. Via de website van Drive for Life zijn ze in contact gekomen met Corinne van de Belt waarna het balletje is gaan rollen. Zij hoefde er niet lang over na te denken om in actie te komen voor zo’n goed doel dus een afspraak was snel gemaakt; op 28 mei zou Drive for Life in Bornerbroek plaatsvinden.

In deze blog:

Bornerbroek, here we come!

De wekker van het motorrijder begeleidingsteam gaat zoals bij de dag van de rit 2 uurtjes eerder dan voor de overige vrijwilligers. Zoals namelijk bij iedere rit gebruikelijk rijden de motorrijders de route op de dag van het evenement nog een keertje voor om verrassingen te voorkomen. Terwijl het motorteam nog aan het voorverkennen was verzamelden de vrijwilligers zich op de parkeerplaats waar in de loop van de ochtend zich meer dan 50 bolides zouden verzamelen. Als een geoliede machine werden de vlaggen en pionnen neergezet, tafels waar kon worden ingeschreven uitgeklapt en de koffie aangezet. Laat die auto’s maar komen.

Inmiddels arriveerden er wat vrienden en bekenden van de deelnemers om alvast een kijkje te komen nemen. De sfeer was gemoedelijk en sommige aanwezigen namen onder het genot van een bakje koffie nog even de moeite donateur te worden van de stichting door zich aan te melden op de website. Nu was het wachten op de chauffeurs. Niet lang daarna was het onmiskenbare geluid van de eerste sportauto al in de verte te horen….. Niet lang nadat de eerste chauffeur het terrein op was komen rijden verscheen de ene na de andere prachtige bolide bij de ingang van de parkeerplaats. Nadat iedereen had geparkeerd en was voorzien van een hapje en een drankje was het tijd voor wat laatste woorden vanuit de organisatie. Na deze laatste instructies vertrok de stoet naar Zorggoed de Zegger. 

Tijd om de kinderen op te halen

Na de laatste briefing stapte alle chauffeurs in hun auto’s en vertrokken ze in colonne naar de locatie waar de kinderen werden opgehaald. Eenmaal aangekomen kon je de spanning in de lucht al voelen. Zo’n dag is niet alleen spannend voor de kinderen maar voor hun hele gezin en ook voor de begeleiders. Nadat de kinderen allemaal een auto hadden uitgezocht om in mee te rijden en kennis hadden gemaakt met hun chauffeur vertrok de stoet voor het eerste deel van de reis. Onderweg werden net als vorige ritten alle kruispunten en rotondes afgezet door het team gecertificeerde motorrijders/verkeersregelaars. Het eerste deel van de rit eindigde na 2 uur bij het stadion van FC Twente, de Grolsch Veste. Op de parkeerplaats van het stadion was er gelegenheid om naar het toilet te gaan en werden de deelnemers van een lekker stukje kip en een flesje water voorzien.

De finale

Nadat de kinderen weer in de auto’s zaten, begon het laatste deel van de rit. Vanaf de Grolsch Veste vertrok het gezelschap weer richting Zorggoed de Zegger. Daar waren een patatkraam en een ijskraam druk bezig de laatste voorbereidingen voor het avondeten te treffen. Rond 17:30 waren alle auto’s terug en was het tijd voor de kinderen om uit te stappen. Het afscheid tussen de chauffeurs en de kinderen was prachtig om te zien. In relatief korte tijd zijn er zulke mooie relaties ontstaan. Kinderen liepen met big smiles over het terrein. Het doel om deze jongeren een opkikker te geven is meer dan geslaagd! 

Samen met de motorrijders en alle vrijwilligers van de stichting kijken we terug op een geslaagde dag! Wij beginnen alvast met de voorbereiding voor de volgende rit. 

Jouw actie is nodig

Het succes van de stichting is afhankelijk van sponsoren en giften door donateurs. We stellen het dan ook op prijs als je een donatie wilt doen middels onderstaande knop.

Ik wil doneren

Wil je graag een keer meer rijden als chauffeur of wil je zelf een rit aanvragen voor een groep kinderen kijk dan even op de homepage.

Ga terug naar het overzicht

Drive For Life

Onze premium partners

Hoe werkt het?

Aanvragen

Aanvragen

Ken jij een kind dat het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Neem dan nu contact met ons op!

Sponsoring

Sponsoring

Onze stichting is afhankelijk van donaties. Vindt u ook dat elk kind het verdient om gezien te worden? Doneer dan nu.

Beleving

De belevenis

Speciaal voor onzichtbare kinderen organiseren we een onvergetelijke dag en creëren we voor hen een blijvende herinnering.

Herinneringen

Herinneringen

Om ervoor te zorgen dat de kinderen ook een tastbare herinnering, wordt de dag speciaal voor hen vastgelegd.

Neem contact op

Heeft u vragen? Wilt u zich opgeven als vrijwilliger of een donatie doen? Neem contact met ons op.

Neem contact op