Fotograaf Raymond Dibbets

Kennismaken: Raymond Dibbets

×
Ga terug naar het overzicht

Fotograferen voor het goede doel: Raymond Dibbets

Na onze rit voor het goede doel in Apeldoorn spraken we met Raymond Dibbets. Hij is een vaste waarde van het Drive for Life mediateam en is iedere rit als een van de eersten op locatie. Reden genoeg om vandaag zijn verhaal te belichten. 

Kun je wat over jezelf vertellen? 

“Mijn naam is Raymond Dibbets, 42 jaar lentes jong. Ik ben getrouwd en heb twee prachtige dochters van 4 en 6 (zegt hij trots). Van beroep ben ik schilder. Ik ben daar in 1998 mee begonnen dus volgend jaar vier ik mijn 25 jarig jubileum.”

Hoe ben je in de fotografie ‘gerold’? Waar komt die passie vandaan? 

“Eigenlijk heb ik nooit iets met fotografie gehad, totdat mijn vader een op een dag met een Canon thuiskwam. Hij nam me vaak mee naar Nürburg (Nürburgring – autocircuit), daar gaan we overigens nog steeds samen heen!” Ik liep daar dan rond en maakte fotootjes met mijn mobiel. De foto’s werden al snel kiekjes en mijn mobiel werd een goedkope Fujifilm camera. Het werd alleen maar leuker en ik werd beter in fotograferen, na een jaar ruilde ik die Fujifilm alweer in voor een Nikon. Jaren later heb ik een Nikon D750 gekocht met een hele verzameling met diverse lenzen erbij. Daar schiet ik vandaag de dag nog steeds duizenden foto’s mee”.

Heb je naast fotograferen nog andere hobby’s? 

“Naast het maken van foto’s zijn mijn vrouw, mijn kinderen en mijn hond mijn grootste passies. We gaan er regelmatig samen op uit om een wandeling te maken. We houden ervan om naar het bos te gaan maar ook naar een stad met veel mooie architectuur zoals gebouwen en bruggen. Daarnaast geef ik leiding aan een groep scouts. Zelf zit ik al sinds mijn 7e op scouting en geef ik nu al ruim 20 jaar leiding aan een groep verkenners (11-15 jarigen). Ik doe dat met enorm veel plezier. In combinatie met werk en mijn vrijwilligerswerk voor Drive for Life is het soms best moeilijk een balans te vinden. Maar ik doe het met veel plezier dus er is altijd wel een weg te vinden.”

Hoe ben je voor het eerst in contact gekomen met Drive for Life? 

“Ik zag een post van Drive for Life voorbijkomen op instagram. Ik zet me graag in voor het goede doel en dit trok me enorm aan. Als vrijwilliger in het mediateam kan ik mijn passie voor fotografie, auto’s en het goede doel combineren! Ideaal toch?! Ik heb toen een berichtje gestuurd en gevraagd of ik ook een steentje bij kon dragen. Het resultaat daarvan spreekt voor zich.”

Wat is jouw rol binnen Drive for Life?

“Ik hou me vooral bezig met het maken van foto’s. Daarbij focus ik me niet alleen op het maken van foto’s van de auto’s maar probeer ik ook die speciale momenten vast te leggen waarop de glimlach van een kind te zien is als hij/zij de auto instapt of uitkomt. Dat is waar de stichting het voor doet en ik blij ben dat ik dat vast mag leggen! Maar als er een keer extra handjes nodig zijn om bijvoorbeeld tafels klaar te zetten of juist op te ruimen dan help ik ook mee. Zo zijn alle vrijwilligers die meewerken. Iedereen heeft in principe een bepaalde rol maar we helpen elkaar ook op andere vlakken.”

Heb je zelf een passie voor auto’s naast ze fotograferen? 

“Zeker!”, zegt Raymond met een lach! ”Zelf rij ik een Mazda CX5 uit 2015 en heb al in enorm veel andere auto’s gereden. Ik heb gereden in een Lamborghini, een paar Audi RS modellen, veel Porsches en een McLaren 720s. En zo zijn er nog een paar. Als ik er zo over nadenk mag ik niet klagen.”

Wil je zelf nog wat toevoegen?

“Ik ben blij dat ik onderdeel van Drive for Life. Iedere rit die lach op die gezichten van die kinderen zien daar doe ik het voor! Daarnaast ben ik ook blij met iedereen die betrokken is bij de stichting. Het is prachtig om te zien hoe iedereen zich belangeloos inzet. Van het motorteam tot de chauffeurs tot de vrijwilligers en bedrijven die een steentje bijdragen. Ik zou iedereen raden zich aan te melden als vrijwilliger. Er is altijd wel wat te doen. Mocht je een leuke auto hebben meld je dan aan als chauffeur. Je maakt er iemand super blij mee. Als jij je aanmeldt dan zorg ik wel voor mooie foto’s!”.

Jouw actie is nodig! 

Het succes van de stichting is afhankelijk van sponsoren en giften door donateurs. We stellen het dan ook op prijs als je een donatie wilt doen middels onderstaande knop. 

Ik wil doneren!

Wil je graag een keer meer rijden als chauffeur of wil je zelf een rit aanvragen voor een groep kinderen kijk dan even op de homepage. 

Ga terug naar het overzicht

Drive For Life

Onze premium partners

Hoe werkt het?

Aanvragen

Aanvragen

Ken jij een kind dat het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Neem dan nu contact met ons op!

Sponsoring

Sponsoring

Onze stichting is afhankelijk van donaties. Vindt u ook dat elk kind het verdient om gezien te worden? Doneer dan nu.

Beleving

De belevenis

Speciaal voor onzichtbare kinderen organiseren we een onvergetelijke dag en creëren we voor hen een blijvende herinnering.

Herinneringen

Herinneringen

Om ervoor te zorgen dat de kinderen ook een tastbare herinnering, wordt de dag speciaal voor hen vastgelegd.

Neem contact op

Heeft u vragen? Wilt u zich opgeven als vrijwilliger of een donatie doen? Neem contact met ons op.

Neem contact op