Waar herinneringen ontstaan

Goede doelen rit Lelystad

×
Ga terug naar het overzicht

Drive for Life rijdt voor het goede doel in Lelystad

Afgelopen zaterdag streek Stichting Drive for Life neer voor een goed doel in Lelystad. De aanvraag voor deze rit had als doel om Lelystadse jongeren van het Leger de Heils een opkikker te bezorgen. Met een opkomst van meer dan 30 sportbolides, net zoveel deelnemende jongeren, een stralende zon en een groep enthousiaste vrijwilligers is de dag een groot succes geworden. 

In deze blog:

Op zoek naar een locatie

Omdat de stichting volledig wordt gerund door vrijwilligers zijn we afhankelijk van sponsoren uit het bedrijfsleven en particuliere donateurs om iedere rit weer tot een succes te kunnen maken. De eerste opgave was dan ook om geschikte locaties in Lelystad te vinden waar 30 auto’s konden parkeren en gelegenheid was om een sanitaire stop te maken. Na een oproep op social media dienden zich al vrij snel twee bedrijven uit Lelystad aan; Cloudcarrier (ICT dienstverlener) bood een prachtige locatie in het hartje van de stad aan welke later zou worden gekozen als startpunt van de stoet. Ook Rebourne | Pop up solutions bood zijn locatie aan op een van de meest historische plekken van Flevoland. Het is namelijk op dié plek waar 50 jaar geleden de eerste schop in de grond ging voor de ontginning van de Flevopolder.

De rit

Nadat het motorteam ‘s ochtends voor een laatste keer de voorverkenning van de route had gedaan en de vrijwilligers alles hadden opgebouwd was het tijd om de jongeren van het Leger des Heils op te halen. Rond het middaguur vertrok de stoet richting de Jol waar de deelnemers en hun begeleiders al vol spanning stonden te wachten. Nadat de jongeren kennis hadden gemaakt met hun chauffeurs kon de rit beginnen. De tocht voerde door heel Lelystad. Onderweg werden alle op – en afritten afgezet door de motorbegeleiders waardoor de stoet ongehinderd door kon rijden. Rond 14:00 kwamen de deelnemers weer terug op het terrein van Cloudcarrier waar ze gebruik konden maken van het toilet en was er tijd voor een hapje en een drankje. 

Het eten en drinken voor deze dag werd mogelijk gemaakt door een gulle gift van de COOP op Terschelling aangevuld door een BBQ van het Lelystadse The Sauce its all about en koffie van het lokale ‘Man met Baard’. Na deze pitstop vervolgde de stoet zijn weg voor het laatste deel van de route. Rond de klok van 17:30 arriveerden de chauffeurs en hun passagiers op het terrein van Rebourne. Hier verzorgde het eveneens lokale bedrijf ‘De Buurjongens’ een heerlijk diner met zelfgebakken pizza’s uit een zelfgemaakte pizza oven. Dat de deelnemers een opkikker hadden gekregen van de rit was duidelijk zichtbaar op alle lachende gezichten aan het einde van de dag. Wij willen graag alle motorrijders, vrijwilligers, chauffeurs bedanken voor hun bijdrage aan dit goede doel! 

Goede doel

Het bedrijfsleven in Lelystad als donateurs

We zijn blij dat de rit in Lelystad de deelnemende jongeren zichtbaar had opgevrolijkt. Als navolging op de rit hebben diverse lokale bedrijven nog een extra duit in het zakje gedaan in de vorm van het aanbieden workshops en trainingen. Hierdoor hebben de jongeren niet alleen een onvergetelijke dag gehad maar worden zijn ook de komende tijd aan de hand genomen om ze motiveren/ondersteunen bij hun re-integratie in de maatschappij. 

Het doel van de stichting is om zich in te zetten voor meer dan 400.000 vergeten jongeren in Nederland. Dat we ze ook na een rit ook nog kunnen motiveren en ondersteunen is de kers op de taart! Wij willen de volgende bedrijven uit Lelystad bedanken voor hun bijdrage:

Cloudcarrier – Host van de rit in Lelystad en aanbieder van een ICT workshop en coaching

Rebourne – Host van de rit in Lelystad en aanbieder van een workshop bouwen.

Admi Account – Aanbieder van een sollicitatietraining

Van Wijnen Bouw – Aanbieder van een rondleiding over een bouwplaats inclusief beroepskeuze

Flever – Aanbieder van assessments en loopbaangesprekken

Martin Gaus Academie – Aanbieder van een workshop dieren inclusief beroepskeuze

La taurina – Aanbieder van een training ‘doelen stellen’

A.S.F. Fischer – Aanbieder van een rondleiding inclusief beroepskeuze

Jouw actie is nodig! 

Het succes van de stichting is afhankelijk van sponsoren en giften door donateurs. We stellen het dan ook op prijs als je een donatie wilt doen middels onderstaande knop. 

Ik wil doneren

Wil je graag een keer meer rijden als chauffeur of wil je zelf een rit aanvragen voor een groep kinderen kijk dan even op de homepage.

Ga terug naar het overzicht

Drive For Life

Onze premium partners

Hoe werkt het?

Aanvragen

Aanvragen

Ken jij een kind dat het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Neem dan nu contact met ons op!

Sponsoring

Sponsoring

Onze stichting is afhankelijk van donaties. Vindt u ook dat elk kind het verdient om gezien te worden? Doneer dan nu.

Beleving

De belevenis

Speciaal voor onzichtbare kinderen organiseren we een onvergetelijke dag en creëren we voor hen een blijvende herinnering.

Herinneringen

Herinneringen

Om ervoor te zorgen dat de kinderen ook een tastbare herinnering, wordt de dag speciaal voor hen vastgelegd.

Neem contact op

Heeft u vragen? Wilt u zich opgeven als vrijwilliger of een donatie doen? Neem contact met ons op.

Neem contact op